Wat verder deze week voorbij kwam...

Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op USA Today, NBC News, PYMNTS, Fox Business en The Mirror.

Rijker dan Amazon
De beurswaarde van Amazon torent hoog uit boven die van welke Amerikaanse retailer dan ook. De e-commercegigant harkt astronomische omzetten binnen. Maar als het gaat om nettowinst moet Amazon nog heel wat retailers voor laten gaan.

Lees verder bij USA Today: http://usat.ly/2aQi4fp

Geen match?
De overname van Jet.com door Walmart heeft nogal wat stof doen opwaaien. Met die zet verwacht de grootste retailer ter wereld onder meer te kunnen versnellen op zijn prioriteit ‘prijzen verlagen’. Maar wat blijkt? Consumenten zien juist steeds vaker lagere prijzen voor hetzelfde product bij concurrenten verschijnen.

Lees verder bij NBC News: http://nbcnews.to/2bndKnT

Pokémon Retail
Ja, nog even over de Pokémon Go-hype. Dat retailers in binnen- en buitenland hier gretig op inspelen hebben we al gezien. Maar dat het dé gamechanger betekent voor de combi tussen augmented reality en retail? De cijfers liegen niet.

Lees verder bij PYMNTS: http://bit.ly/2bn9IHU

Amerikaanse malaise
Niet alleen in Europa heeft de retail het zwaar. De omzetdaling en winkelsluitingen bij Macy’s laten zien dat het aan de andere kant van de oceaan niet veel beter gaat met de grote winkelconcerns. En de bijna 160-jaar oude warenhuisketen is lang niet het enige voorbeeld.

Lees verder bij Fox Business: http://fxn.ws/2bncW2n

Gepeperde rekening
In de categorie: foutje, bedankt. Een 28-jarige vrouw bestelde bij de Burger King-vestiging in het Engelse Redditch twee burgers, maar de rekening was een stuk gepeperder dan de maaltijd. Zevenhonderd pond werd van haar rekening afgeboekt. Op excuses hoeft ze niet te rekenen.

Lees verder bij The Mirror: http://bit.ly/2baUqZi