Het lichtspel van Superdry

Het lichtspel van Superdry

Superdry was nogal onder de indruk van de kunsten van designbureau Unibox tijdens de Retail Design Expo. Aanleiding voor de fashionretailer om het bureau in te schakelen voor het ontwerp van zijn 'Store of the Future'-concept in Manchester.

De winkels van Superdry worden gekenmerkt door zeer beperkte verlichting. Unibox heeft de lichtinstallatie juist als centrale kenmerk genomen bij het ontwerpen van deze winkel. De belangrijkste plekken in de ruimte er op opvallende wijze uitgelicht, letterlijk.

Nog meer licht komt van de losstaande displays, waarop de nieuwste collectie te zien is. Ook aan het plafond hangt nog een enorme lichtbox, met bewegende animaties. Het resultaat is een winkel waarbij de belangrijkste omgevingen in de spotlights staan en waarin het te volgen pad voor de klant duidelijk is gemarkeerd, langs nieuwe producten en promoties.

"Het was cruciaal om te weten welk effect de verlichting zou hebben op de merkuitstraling en de customer journey", zegt managin director Nick Wraith van Unibox. Het kiezen van exact de juiste led-verlichting was volgens hem van het grootste belang voor het slagen van het concept. Verschillende beroemdheden maakten hun opwachting tijdens de grote opening van de winkel. Superdry zal het nieuwe concept vermoedelijk in een aantal winkels uitrollen.