Oude noten in een nieuwe schil

Oude noten in een nieuwe schil

Ook in een notenwinkel is het belang van beleving op de winkelvloer niet te onderschatten. Het twaalf jaar oude concept Choraitis op Kreta ging daarom helemaal op de schop. Designer was net als voor de originele winkel Lefteris Tsikandilakis. Het doel deze keer: een sterkere identiteit en persoonlijk karakter creëren.

Het interieur bestaat voornamelijk uit hout. Zowel de schappen, de balie als het plafond zijn van dat materiaal gemaakt. De abstracte lattenconstructie op het plafond licht de combinatie van het traditionele en het moderne eruit. Voor de inrichting is ook gekeken naar de functionele kant. De schappen zijn aan de randen van de winkel geplaatst, zodat klanten makkelijk en snel het product kunnen zien dat ze zoeken. De klant kan zo de hele winkel, zonder belemmeringen, overzien.

De grote servicebalie volgt met zijn krommingen de bochten van de ruimte waarin hij staat. Dit geeft dynamiek en beweging aan de omgeving. Aan de buitenkant trekt de heldere neonverlichting meteen de aandacht. Dit, gecombineerd met de goede inkijk die voorbijgangers van buitenaf in de winkel hebben, biedt een open gevoel dat de klant uitnodigt binnen te komen. Ook hier is gewerkt met creatieve contrasten en een combinatie van traditioneel en modern.