Zo tover je een bank om tot conceptstore

Zo tover je een bank om tot conceptstore

De conceptstore van Sketch in het Spaanse San Sebastián moest 'licht en verwelkomend' zijn voor jongere klanten. Geen makkelijke opgave, want het pand deed voorheen dienst als bank.

De winkel van 671 vierkante meter is verdeeld in vier afdelingen, waar mannen- en vrouwenkleding van verschillende merken te vinden is. Grote, huisvormige openingen in de muren moeten de ruimte een open gevoel geven. Dat gebeurt ook door het zicht dat bezoekers beneden hebben op de bovenverdieping.

Hout komt overal terug als materiaal. In de muren, de stellingen en ook aan het plafond. De aandacht wordt direct getrokken door de boom, die midden in de winkel staat.

De huisvormige bouwsels in de etalage bieden van buitenaf een blik in de winkel. Toch hebben klanten in de winkel een gevoel van privacy, doordat de ruimte een halve meter onder de grond ligt. De buitenkant van de winkel is van zwart marmer, met drie verschillende, contrasterende afwerkingen.