Het zwarte goud van Dolce & Gabbana

Exclusief voor de welvarende wijk Aoyama in Tokio heeft Dolce & Gabbana een winkelconcept ontwikkeld dat de ervaring van een webshop moet bieden. De winkel is ontworpen door het lokale bureau Curiosity en staat bol van de contrasten.

De ruimte telt 550 vierkante meter met scherpe contrasten tussen lichte en donkere oppervlakken. Op de lichte delen worden de producten tentoongesteld, waar spotlights die er nog eens extra uitlichten. Designer Gwenael Nicolas van Curiosity zegt zo het gat tussen online en fysieke retail te dichten. "Iedereen in de fashionretail wil een verrassende online ervaring creëren, met producten die oppoppen. Ik wilde een vergelijkbare ervaring naar de winkel brengen, met producten die verschijnen en verdwijnen in een zorgvuldig gecontroleerde choreografie."


De opvallende gouden trap leidt naar een ruimte waar de juwelencollectie wordt verkocht. Die 'gloeien als een kaars' in de winkel, zo stelt Curiosity. Het lichtplan in de rest van de winkel, met helder licht en schaduw, moet verwijzen naar het zonnige klimaat in thuisland Italië.

In de winkel, die twee verdiepingen in beslag neemt, verkoopt zowel kleding als accessoires. De buitenkant is net zo zwart als de binnenkant, met grote langwerpige ramen die er tussenuit gesneden zijn.