Zo zet Hermès de Bijenkorf op stelten

Zo zet Hermès de Bijenkorf op stelten

Het Franse luxemerk Hermès laat zich de laatste tijd graag zien in ons land. De Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf is de plaats waar het modelabel experimenteert met verschillende concepten. Eerst werd de bestaande shop-in-shop met een vernieuwde uitstraling heropend, daarna kwam er een opvallend wasconcept bij.

De vernieuwde shop-in-shop op de begane grond heeft een grote ingang van vloer tot plafond en daarnaast, gescheiden door een muur, een even grote etalage. Verder is de buitenkant aangepast op de omgeving, maar het interieur heeft zijn eigen gezicht gekregen met handgemaakte meubels, een vloer van een lichte houtsoort en het kenmerkende mozaïekpatroon. De heropende shop-in-shop ontworpen door RDAI, dat al jarenlang samenwerkt met Hermès. Het luxelabel biedt er het volledige assortiment van mannen- en vrouwenkleding, accessoires, en juwelen.

Onder de naam Hermesmatic is het Franse merk tijdelijk nog wat nadrukkelijker aanwezig in de Bijenkorf op de Dam. De pop-upstore voegt een 'fashionable' twist toe aan het doen van de was. Tenminste, als het gaat om de zijden sjaaltjes van Hermès zelf. Eigenaren daarvan kunnen zo'n sjaal met een gratis verfbad letterlijk een ander tintje geven in de wasserette-achtige omgeving.

Het werkt simpel: je kiest je kleur en vervolgens een van de verfprogramma's. Daarna gaat hij in een speciale droger om weer mooi glad te worden. Het gehele proces duurt 48 uur, dus daarop wachten op een van de stoeltjes als in een échte wasserette is geen optie. De pop-up store is nog tot en met zondag geopend.