Gentle Monster: brillenketen en kunstproject

Gentle Monster: brillenketen en kunstproject

Gentle Monster beschouwt zichzelf als een organisme dat constant evolueert. Zijn zogenoemde space stories moeten dat benadrukken, waarbij de brillenretailer zijn winkelruimten van onder tot boven inricht volgens een wisselend thema. De formule opende in 2014 zijn eerste vestiging in Seoel en is inmiddels doorgegroeid naar tien vestigingen, verspreid over China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Elke winkel heeft een compleet andere inrichting. Gentle Monster probeert daarbij naar eigen zeggen 'de balans te waren tussen de artistieke en commerciële wereld'. In het oktobernummer van RetailTrends wordt uitgebreid aandacht besteed aan de brillenretailer. RetailWatching zet de twaalf mooiste winkelbeelden op een rij.

Daydream Oasis

In de flagshipstore in Seoel wisselt elke 25 dagen van thema. 'Ontspannen op een zomerdag' was de insteek van dit 33e project, met onder meer een surrealistisch zwembad met een zilverkleurige vloeistof als 'water'.

Badhuis en restaurant

Twee andere flagshipstores, eveneens in Seoel, hebben een totaal ander gezicht. Daar trok Gentle Monster in een voormalig restaurant en een oud badhuis.

Work in Progress

De materialen die gebruikt werden om deze installatie in elkaar te zetten, zijn later gebruikt in een aantal brilmonturen.

The Malfunction

Als iets niet werkt zoals het moet, is dat niet per se slecht, vinden de bedenkers van dit project. Twee robots beeldden een voorstelling uit waarbij het ene exemplaar op exact de juiste wijze werkte en de ander zijn mogelijkheden ontdekte ondanks een programmeerfoutje.

The Eaters

In een tijd waarin via social media iedereen alles van elkaar volgt en ongegeneerd snuffelt in andermans dagelijks leven, zijn we allemaal een soort voyeurs. Dat was de strekking van dit project. De figuren aan tafel - waarvan de kaken continu bewegen - worden dan ook vergezeld door een groepje toeschouwers.

Flying Jam

Dit project stond voor een experimentele bakkerij. Met een vers geroosterd broodje in de hand zagen bezoekers hoe een kanon bosbessenjam tegen toast aan een muur aanschoot en welke patronen dat opleverde.

In het oktobernummer van RetailTrends wordt uitgebreid ingegaan op de ideeën achter Gentle Monster. Oprichter en ceo Kim Han-kook staat stil bij zijn beweegredenen en ambities met zijn formule. Klik hier voor informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in