Het 'all in' vlaggenschip van Denham

Het 'all in' vlaggenschip van Denham

Denham opende 3,5 jaar terug een vlaggenschip in Amsterdam, maar had daar niet voldoende ruimte om zijn mannen- en vrouwencollectie goed te tonen. Het vertrek van de naastgelegen schoenenzaak bood uitkomst; de ‘Jeanmaker’ opende vorige week zijn grootste vlaggenschip van allemaal.

Driehonderd vierkante meter telt de winkel aan de Hobbemastraat nu. Er is zelfs een kindercollectie te koop, iets wat oprichter Jason Denham eigenlijk nooit van plan was om te gaan doen. Een schoenencollectie ontbreekt vooralsnog, maar daar komt binnenkort verandering in.

Na de verbouwing is de stalen constructie van het gebouw bloot komen te liggen. Verder zijn de muren witgewassen en de vloer voorzien van zowel gelakt hout als gerecyclede plafondpanelen. De meubels hebben een vintage look.

Denham heeft het vlaggenschip verder uitgerust met een ‘denim service station’, waar jeans worden gerepareerd, ingekort of gewassen. Uiteraard mag ook een koffiebar inclusief barista niet ontbreken. Ook is er een galerij met kunstwerken uit Japan, het land dat volgens Denham het maakproces van de spijkerbroek naar een hoger niveau heeft getild. In de tuin van de winkel kunnen klanten gedurende het weekend genieten van een glas sake.