Appdate: Een carpooldienst voor pakketbezorging

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Marlies Dekkers, Instagram en Confy.

Marlies Dekkers
‘Een logisch gevolg op de internationale groei en de focus op online’. Zo valt de eigen app die Marlies Dekkers heeft gelanceerd naar eigen zeggen het best te omschrijven. Gebruikers kunnen het assortiment bekijken in een digitaal ‘lookbook’ en de ontwerpen in detail bekijken. Ook kunnen klanten favoriete items opslaan in een wensenlijstje en direct bestellen vanuit de app.

De app beschikt verder over een ‘fitting room’, waarin maattabellen voor de verschillende producten van Marlies Dekkers te vinden zijn. En hoewel het modemerk niet veel winkels meer heeft, zit er ook een store locator in. Die bevat namelijk ook de vele andere retailers die het merk verkopen en de shop-in-shops bij de Bijenkorf.

Instagram
Direct shoppen vanuit de Instagram-app, volgende week is het mogelijk. Tenminste, bij twintig Amerikaanse retailers waaronder Kate Spade, Warby Parker en JackThreads. Die doen mee aan een test waarmee het sociale netwerk wil inspelen om het groeiende belang van mobiel shoppen. De Instagram-posts van de deelnemende retailers krijgen een ‘tap to view’-knop. Daar kunnen gebruikers een gedetailleerder beeld van het product krijgen met uitgebreide informatie. Alles gebeurt nog binnen de app, totdat de gebruiker op ‘shop now’ drukt. Die brengt je naar de webshop van de aanbieder, waar het gekozen product kan worden aangeschaft.

Na een testfase in de Verenigde Staten, hoopt Instagram de nieuwe functie wereldwijd uit te rollen. Ook wil de fotosite er nog nieuwe functies aan toevoegen, zoals het doen van productsuggesties.

Confy
Het is een bekend probleem dat e-commerce met zich meebrengt: de wildgroei aan bestelbusjes in de toch al zo drukke binnenstad. De Utrechtse startup confy hoopt daar nu een oplossing voor te hebben. Met de gelijknamige app, worden buurtbewoners met elkaar verbonden en kan de bezorger in één oogopslag zien waar hij de pakketjes op dat moment kan afleveren. Een soort carpooldienst voor pakketbezorgingen, eigenlijk.

Gebruikers kunnen zelf bepalen met wie ze samen pakketjes in ontvangst willen nemen. Bovendien kunnen ze via de app met elkaar afspreken wanneer ze de bestellingen bij elkaar komen ophalen. Confy doet nu een pilot in de wijken Wittevrouwen en Voordorp, maar wil geleidelijk verder uitrollen in heel Utrecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in