​Wat verder deze week voorbij kwam...

​Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Quartz, CBS, News.com.au, Het Laatste Nieuws en Glamour.

Uitverkoop
‘De volledige mep betalen? Ben je gek? Ik wacht wel op de uitverkoop.’ Het is helaas de houding van veel modeshoppers, als we nieuw onderzoek moeten geloven. Ze zijn nog maar bereid om 76 procent van de volle prijs neer te leggen.

Lees verder bij Quartz: http://bit.ly/2el5Vuy.

Stiltetijd
Een speelgoedwinkel is nou niet de plek waar je naar toe gaat voor je rust. Autistische kinderen kunnen dan ook niet even rustig hun nieuwe Lego of videogame uitzoeken. Toys”R”Us biedt hen een helpende hand: de Amerikaanse keten tovert zijn winkels voor even om in een oase van rust.

Lees verder bij CBS: http://cbsn.ws/2fossYj.

30 procent goedkoper
Australië opgepast, Amazon is uit op een bloedbad. De Amerikaanse etailer gaat Down Under en is van plan de retailomgeving ‘te vernietigen’. Die woorden zouden afkomstig zijn van de persoon die de uitrol in Australië gaat leiden. Het motto van Amazon in Australië? ‘Your margin is our opportunity’.

Lees verder bij News.com.au: http://bit.ly/2fovzzC.

Concurrentie voor Primark?
25 duizend klanten in amper vier dagen tijd. Dat is de opbrengst van Kiabi na de opening van zijn eerste winkel in België. Met name de Walen en Brusselaars zijn dol op de Noord-Franse kledingketen, die zich snel laat vergelijken met Primark.

Lees verder bij Het Laatste Nieuws: http://bit.ly/2foqHdX.

Zeeman oogst lof
Amerikaanse lingerieketens opgelet, Zeeman laat even zien hoe je reclame maakt voor panty’s. De Nederlandse textielsuper krijgt internationale lof voor zijn nieuwe campagne, waarin ook een vrouw met een prothese te zien is. Waaronder van Glamour.


Lees verder bij Glamour: http://bit.ly/2eGAyf.