Het grootste vlaggenschip van Lego

Het grootste vlaggenschip van Lego

Eigen winkels openen, dat doet Lego al een hele tijd. De speelgoedfabrikant heeft er ruim 130. Maar zo'n grote als afgelopen week in Londen opende was er nog niet.

De winkel aan Leicester Square telt ruim negenhonderd vierkante meter over twee verdiepingen. Bij de opening werd de zes meter hoge Big Ben onthuld, bestaande uit tweehonderdduizend legosteentjes en met werkende klok. Een levensgrote Lego-Shakespeare verwelkomt klanten bij binnenkomst. Verder zijn er klassieke Londense elementen aanwezig zoals de Elizabeth Tower, een rode telefooncel en een Royal Mail-box.

In de nieuwe flagshipstore wordt de eerste Lego-mozaïekmaker geïntroduceerd. Klanten kunnen daardoor hun persoonlijke Lego-portret laten maken en meenemen. Aan speeltafels kunnen kinderen zelf aan de slag. "We willen kinderen inspireren en zich laten ontwikkelen via creatieve speelervaringen", zegt cfo John Goodwin. "Dat is waar deze winkel om draait."

Bij de opening is ook nieuwe, theedrinkende, Britse Lego-mascotte onthuld, genaamd Lester. Klanten kunnen er verder masterclasses volgen van topontwerpers van de Deense fabrikant, en natuurlijk op digitale schermen zoeken naar alles wat niet in de winkel staat.