Hoe Ace & Tate Limburg verkent

Ace & Tate keek al vrij snel over de landsgrenzen heen. Met nog maar vier Nederlandse vestigingen, opende het brillenmerk al vestigingen in Antwerpen, München en Kopenhagen. In Nederland beperkte de retailer zich daarbij tot de Randstad. Tot nu, want de vijfde Nederlandse winkel opende deze maand zijn deuren in Maastricht.

Een logische stap, zo noemt Ace & Tate de opening in de Zuid-Limburgse hoofdstad zelf. Door de strategische ligging, mooie winkels en charmante uitstraling is het volgens de brillenverkoper een belangrijke bestemming voor Nederlandse, Duitse en Belgische klanten. De winkel ligt in de centrumwijk Wyck, en wordt omringd door onafhankelijke winkels, 'hippe boetieks' en enkele internationale merken.

Ace & Tate werkt regelmatig samen met kunstenaars. In Maastricht is de Nederlandse illustrator Gino Bud Hoiting uitgenodigd de winkel van artwork te voorzien. Geïnspireerd door de omgeving van de stad, maakte hij een neon-installatie en muurschildering in zijn stripverhaalachtige stijl. Daarin zijn iconen uit de stad, zoals de rivier de Maas en de Sint-Servaasbrug, te herkennen.

Met de opening van de Maastrichtse vestiging heeft Ace & Tate zijn belofte van eerder dit jaar ingelost, om het winkelbestand te verdubbelen. De retailer heeft nu tien vestigingen, waarvan de helft in eigen land.