​Wat deze week verder voorbij kwam…

​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op CNN, Shopping Centers Today, Sky News, Forbes en CBS News.

Dure lunch
Apple is veroordeeld tot een boete van twee miljoen euro. Niet omdat het technologieconcern belasting heeft ontdoken of een ontwerp van Samsung heeft gestolen, maar omdat zijn winkelmedewerkers geen lunch hebben gekregen tijdens hun dienst.

Lees verder bij CNN: http://cnnmon.ie/2hZxE7E.

(R)etail
Als de winkelleegstand verder oploopt, kunnen we de webwinkels niet de schuld geven. Zij openen immers steeds vaker een fysieke vestiging. En die trend zet de komende jaar gewoon door.

Lees verder bij Shopping Centers Today: http://bit.ly/2hfFET6

Løllig
IKEA ziet er de humor niet meer van in: de onaangekondigde logeerpartijtjes in zijn winkels. Van de Verenigde Staten tot België en van China tot Nederland, tieners weten de Zweedse keten overal te vinden voor een overnachting. Ze ontvangen nu een officiële waarschuwing.

Lees verder bij Sky News: http://bit.ly/2ijEDvc.

Beste van twee werelden
Ritani was ooit een groothandel in juwelen, maar is tegenwoordig toch vooral een online retailer. Een online retailer die het model van fysieke winkels gebruikt om zijn e-commerceactiviteiten te personaliseren.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2h8Ng6T.

Ontkenningsfase
De VS is overbewinkeld, maar veel actie wordt er nog niet ondernomen. “Een hoop retailers bevinden zich nog in de ontkenningsfase.” Toch zijn er ook ketens die het goede voorbeeld geven.

Lees verder bij CBS News: http://cbsn.ws/2hZGEJY