​Twaalf hoogtepunten op Facebook in 2016

​Twaalf hoogtepunten op Facebook in 2016

Nog even en een nieuw turbulent retailjaar zit erop. Dat het niet alleen kommer en kwel was in 2016 bewijst deze selectie van de meest opzienbarende, originele en populaire Facebook-posts van het afgelopen jaar.

Januari
Bever opent een nieuwe winkel in Amsterdam. En waar kan de outdoorketen beter sollicitatiegesprekken voeren dan op het ijs van het Museumplein?

Februari
Aandacht trekken doe je zo. 12x guerillamarketing > http://bit.ly/2ioK5wr.

Maart
Zevenhonderd vierkante meter vol mode, kunst en design van eigen bodem. X Bank biedt in zijn nieuwe winkel in Amsterdam de grootste Nederlandse collectie ter wereld aan > http://bit.ly/1M6sM7Z.

April
Blokker geeft 450 winkels een compleet nieuwe uitstraling, zowel van binnen als van buiten. Het filiaal aan de Amsterdamse Bilderijkstraat mocht aftrappen met het nieuwe concept. De Nieuwste Blokker moet eigentijds, verrassend en vernieuwend zijn > http://bit.ly/2ieUF8H.

Mei
Albert Heijn waagt zich aan een grapje over de (later teruggedraaid) degradatie van FC Twente.

Juni
Jeans Centre bestaat veertig jaar en viert dat met levende mannequins, die het winkelend publiek de stuipen op het lijf jagen.

Juli
De Pokémon-hype bereikt ook de retail.

Augustus
The Beefbar Butcher Shop maakt in Monaco gehakt van de werkwijze van de doorsnee slager > http://bit.ly/2afWsD5.

September
Labels die het lezen waard zijn. 12x kledinglabels > http://bit.ly/2hvTXjy.

Oktober
Jumbo heeft dit bushokje aan de Potterstraat in Utrecht omgebouwd tot heuse supermarkt. Reizigers kunnen daar de meest populaire boodschappen scannen en bestellen met zijn vernieuwde app.

November
Deze zelfpluk kruidentuin maakt onderdeel uit van 'de duurzaamste supermarkt van Europa', die Albert Heijn in Purmerend heeft neergezet > http://bit.ly/2fiff51.

December
Boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven? Het kan bij Amazon Go in Seattle.