Wat verder deze week voorbij kwam...

Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op New Hampshire Union Leader, Chainstoreage, Fortune, The Atlantic en Gulf News.

Offline
Retailers die spotten met begrippen als omnichannel en het idee dat ‘je online aanwezig moet zijn’. Action en Primark zijn bekende en uiterst succesvolle voorbeelden. Ook Amerika heeft zo’n rebels succesverhaal: TJ Maxx.

Lees verder bij New Hampshire Union Leader: http://bit.ly/2irE9lz

Vrouwenwereld
De retail een mannenwereld, en de techsector al helemaal? Deze tien topvrouwen in technische retailfuncties bewijzen het tegendeel.

Lees verder bij Chainstoreage: http://bit.ly/2jE3BSE

Chinees landschap
Het lijkt erop dat Alibaba een keten van warenhuizen en supermarkten in China in handen wil krijgen. De e-commercegigant heeft 2,5 miljard dollar over voor Intime Retail Group. Wat zegt dat over het veranderende Chinese retaillandschap?

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/2jLOkTX

Verdeeldheid
De aanstaande president Donald Trump blijft Amerika verdelen, ook in de retailwereld. ‘Macy’s stores suck and they are bad for U.S.A.’, tweette hij anderhalf jaar geleden nog. Met luxeretailer L.L. Bean heeft hij het beter voor: ‘Buy L.L. Bean’.

Lees verder bij The Atlantic: http://theatln.tc/2inoiky

Dure grap
Ondertussen in Bahrein: vijf winkels van supermarktketen Ruyan Cold Store worden op last van het ministerie voor industrie, commercie en toerisme voor twee weken gesloten. De reden: de producten worden te duur verkocht.

Lees verder bij Gulf News: http://bit.ly/2iP9Oeu