Het zweet- en relaxcentrum van Lululemon

Het zweet- en relaxcentrum van Lululemon

Je kunt je afvragen of Regent Street, een van de drukste winkelstraten van Londen, de aangewezen plek is om helemaal zen en mindful te worden. Yogamerk Lululemon doet toch een poging, en heeft er zijn grootste winkel van Europa geopend. Naast winkel, is het vooral een plek om te zweten, te relaxen en te verbinden.

De winkel meet net geen zeshonderd vierkante meter, en is daarmee op de vestiging in New York na Lululemons grootste ter wereld. De overheersende witte en grijze kleuren moeten de Londense shoppers bij binnenkomst direct een gevoel van rust bezorgen. Op de eerste verdieping is een 'community space', waar yoga- en mindfulnesslessen worden gegeven. Na de inspanningen kunnen bezoekers terecht in het Neat Nutrition café, voor eiwitrijke snacks met boekweit en lijnzaad.

De lichtinstallatie wordt omschreven als een 'speelse en poëtische interactieve ervaring'. Zo zien bezoekers hun poses op de yogamat veranderen in kleurrijke sculpturen. Op de begane grond is het resultaat te zien van een samenwerking tussen Lululemon en modestudenten van Central Saint Martins.

Om de Londenaren alvast te laten kennismaken met de nieuwe vestiging, reed voorafgaand aan de opening een 'meditatiebus' door de stad. Forenzen werden hierin uitgenodigd voor een meditatiesessie tijdens hun route naar hun werk.