​Zo ziet een H&M met café eruit

​Zo ziet een H&M met café eruit

H&M heeft vrijdag een van zijn grootste flagshipstores ter wereld geopend. In Barcelona kunnen fans op vijfduizend vierkante meter terecht voor alle collecties van de Zweedse modeketen én hapje en een drankje.

Het interieur van de winkel op de Passeig de Gràcia – een van de hoofdstraten van Barcelona – is gebaseerd op het internationale winkelconcept van H&M. Er is onder meer gebruikgemaakt van hout, marmer, glas, staal en spiegels om een openbare ruimte te creëren die vergelijkbaar is met galeries en musea. Ook is er veel aandacht voor ‘groen’. Het kleurenpalet bestaat uit wit en zwart met donkergroene en cognackleurige accenten.

De flagshipstore in Barcelona brengt de home-collectie van H&M voor het eerst naar een binnenstad van Spanje. Het is bovenal de eerste winkel waarin klanten een ‘gastronomische ruimte’ zullen vinden. Voor dit unieke project van zo’n tweehonderd vierkante meter werkt H&M samen met het ‘flexitarische’ restaurant Flax & Kale en zijn bekende chef Teresa Carles.

De gecreëerde Flax & Kale á Porter bestaat uit Grab & Go Healty, een sapbar en een koffiehoek. Voor het ontwerp van de cafetaria is samengewerkt met Estudi Francesc Pons, een vertrouwde partner van Terese Carles. Via materialen als roestvrijstaal en eik is ‘een rustige en aantrekkelijke ruimte’ neergezet.

De eetgelegenheid bevindt zich op de tweede van de in totaal vier verdiepingen van het gebouw. Ter gelegenheid van de winkelopening is het filiaal uitgerust met een ‘Instagram vending machine’, waar consumenten een cadeautje krijgen als ze een bericht op het socialmediakanaal plaatsen.