Dit is Rewe's winkel van het jaar

'Een exclusieve inrichting, aantrekkelijke productpresentatie, bijzonder assortiment voor fijnproevers en een grote convenience- en gastronomie-afdeling'. Meer is er niet nodig om 'store of the year 2017' in Duitsland te worden, weet eigenaar Husein Dugonjic van de Rewe-vestiging in München. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het Handelsverband Deutschland aan nieuwe of verbouwde winkels. Rewe won in de categorie food.

De vestiging in München is grootschalig verbouwd en omgedoopt tot 'Premium Leben'-winkel. In het voorste gedeelte van de winkel ligt de focus op convenience en trendoofd. Bij een achttien meter lange 'Servicetheke' van massief graniet, kunnen klanten terecht voor verse vis en regionale worstspecialiteiten. Verder worden onder meer macarons en andere gebakjes in een eigen bakkerij klaargemaakt.

Een grote saladebar biedt meer dan honderd verschillenden salades. Verder zijn er in de winkel vers bereide maaltijden en snacks te koop voor directe consumptie. Ook kunnen klanten zien hoe ter plekke sushi bereid wordt.

Verder heeft Rewe in München een groot assortiment whisky's en wijnen in een aparte 'Vinothek'. Regelmatig worden daar proeverijen gehouden en avonden waarop klanten zich over de dranken kunnen laten adviseren.