​Human capital: Hoe retailers talent aantrekken en behouden

In de Nederlandse detailhandel werken bijna achthonderdduizend mensen, verdeeld over meer dan honderdduizend bedrijven. De komende twee jaar komen daar zo’n vijftienduizend extra banen bij, voorziet uitkeringsinstantie UWV. Er zit soms echter een groot gat tussen de wensen van retailers en de capaciteiten van potentiële medewerkers. Zo is er een queeste gaande naar IT-personeel. Coolblue-eindbaas Pieter Zwart vertelde al eens in RetailTrends dat hij negen fte op IT-recruitment heeft zitten. Elke recruiter heeft als target om maandelijks een halve IT-fte binnen te halen. “Dat is niets, hè. Toch is het ongelooflijk moeilijk om dit te realiseren.”

Tijdens de keynote van NRF Retail’s Big Show in New York vertelden drie prominente retailceo’s (Greg Foran van Walmart U.S., Terry Lundgren van Macy’s en James Rhee van Ashley Stewart) waar hun prioriteiten met betrekking tot het personeel liggen en hoe ze talent aantrekken, ontwikkelen en behouden.

RetailWatching besteedt deze week elke dag aandacht aan human capital. Het februarinummer van RetailTrends bevat een special rond dit thema, met onder meer aandacht voor algoritmisch management en de Jean School van House of Denim, die de misstanden in de branche moet terugdringen. Ook in de human capital-special: vijf retailjobs van de toekomst en een analyse over het einde van de traditionele verkoper op de winkelvloer. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.