​De week in vijf foto’s

​De week in vijf foto’s

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf foto’s.

Starbucks gaat van start in het hol van de leeuw. Komend jaar gaat een zogenoemde Reserve Roastery open in hartje Milaan. De verbouwing is inmiddels in volle gang. Italië, ‘home of espresso’, mag op korte termijn zeker honderd restaurants verwachten. De Italiaanse koffietentjes slijpen hun messen.

Lees verder bij NPR: http://n.pr/2llkjf3.

Abercrombie & Fitch is echt geen tienerketen meer. Er is zelfs een nieuw winkelconcept geïntroduceerd om die boodschap kracht bij te zetten. De consument kan er echter nog moeilijk aan wennen.

Lees verder bij CNBC: http://cnb.cx/2mSARY3.

Abercrombie is uiteraard niet de enige retailer die in zijn winkelbestand snijdt. In de Verenigde Staten sluiten winkels met honderden tegelijk. Zo kondigde ook Crocs deze week aan voor het eind van volgend jaar 160 winkels dicht te doen. En dat voor een merk dat nog geen tien jaar terug niet aan te slepen was.

Lees verder bij New York Post: http://nyp.st/2mlnGC6.

Van een slimme spiegel tot een ‘fling wall’, Neiman Marcus is op de innovatieve tour. De Amerikaanse retailer is niet op zoek naar gimmicks. Het hoofd van het innovatielab vertelt over de laatste experimenten, succesverhalen en miskleunen.

Lees verder bij Retail Dive: http://bit.ly/2lGLeOh.

Uber zorgt voor een flinke opschudding, en niet alleen in de taxibranche. Ook in de retail is de ‘uberisatie’ aan de gang. Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2lBk5eZ.