​De week in vijf mustreads

​De week in vijf mustreads

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf mustreads.

Wordt Amazon Go een gamechanger in de retail?
Het concept bevindt zich nog in een betatest, maar Amazon Go heeft zijn sporen nu al achtergelaten in de traditionele retail. Geen rijen, geen kassa’s: je kunt de winkel met boodschappen en al zo uitlopen. Innoverend? Absoluut. Maar is het ook een gamechanger?

Lees verder bij CIO: http://bit.ly/2nd841k.

Er is nooit een betere tijd geweest om een Indiase shopper te zijn
India wordt al jaren bestempeld als misschien wel dé groeimarkt voor retailers. Steeds meer internationale retailers openen er nu hun winkels, terwijl webwinkels steeds meer Indiërs weten te bereiken.

Lees verder bij Quartz: http://bit.ly/2mOIHVZ.

Faillissementen in retail helpen concurrenten niet altijd
De val van V&D heeft bij veel andere retailers voor verlichting gezorgd. Althans, dat vermoeden bestaat nu zeshonderd miljoen euro aan omzet op straat is komen te liggen. Het verlies van een concurrent vertaalt zich echter niet altijd zo eenvoudig door.

Lees verder bij Bloomberg: http://bloom.bg/2mOzuNA.

Nooit meer uit de mode
Geen seizoenen, geen koopjes en ook geen modieuze stukken meer. Scotch & Soda-oprichter Patrick Munsters is terug met een nieuwe mannenmodemerk, dat ‘vloekt in de kerk’.

Lees verder bij De Tijd: http://bit.ly/2nd2oUQ.

Robots zijn eerder in de winkels dan je denkt

De robots komen eraan! Toch? Het begint er in ieder geval steeds meer op te lijken. En dan hebben we het niet alleen over de ‘menselijke’ variant, maar ook in vele andere uitvoeringen.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2msvPUO.