Zo ziet een vlaggenschip van Carhartt WIP eruit

Zo ziet een vlaggenschip van Carhartt WIP eruit

Carhartt WIP is nog geen naam die we op iedere straathoek tegenkomen. Maar het streetwearmerk heeft flinke uitbreiding met eigen winkels in ons land op de planning staan. In New York opende het label deze maand al een nieuwe flagshipstore. Een voorproefje voor wat Nederland te wachten staat?

Het nieuwe vlaggenschip van Carthartt Work in Progress, zoals het merk voluit heet, is gevestigd in SoHo. De houten pashokjes en balie contrasteren met het verder industriële ontwerp van de winkel. Qua aanbod is de nieuwe lente- en zomercollectie voor mannen en vrouwen er te vinden, evenals een aantal exclusief voor deze winkel ontworpen kledingstukken.

Het in 1889 opgerichte Carhartt maakte oorspronkelijk werkkleding, maar toen steeds meer mensen het label gingen dragen werd Work In Progress opgericht. Daarmee focust het label zich meer op lifestyle en mode. Sinds enkele jaren opent Carhartt winkels die alleen kleding uit die lijn verkopen.

Carthartt WIP heeft in ons land plannen voor tien brandstores. Deze maand al gaan twee filialen in Amsterdam open. Ook opende het merk een shop-in-shop bij modezaak Funkie House in Rotterdam.