​De alles-in-één-winkel van Denham in Den Haag

​De alles-in-één-winkel van Denham in Den Haag

Denham heeft eerder deze maand zijn intrek genomen in de Haagse Hoogstraat. Het Amsterdamse jeanslabel vult daar 120 vierkante meter met de laatste collecties voor mannen, vrouwen en kinderen, evenals de eerste schoenencollectie die 1 maart is gelanceerd.

Denham neemt in Den Haag de plek in van high-end schoenenwinkel Aspact. Het denimmerk verkocht eerder al schoenen van merken als Nike, Clarks en Converse . “Bij Denham zijn we allemaal fan van schoenen en door het combineren van jeans en sneakers creëren we unieke looks”, zegt oprichter Jason Denham over de eigen collectie. De schoenen zijn gemaakt van ‘premium leer’ en kosten tussen de 270 en 380 euro.De winkel in Den Haag is de achtste van Denham in ons land. Later dit jaar komt er ook nog een winkel in Utrecht bij, vertelde oprichter Jason Denham eerder dit jaar op het Anton Dreesmann Jaarcongres. Wereldwijd staan er dit jaar vijftien winkelopeningen gepland, waaronder de eerste vier in China.

De winkel in de Hofstad is ontworpen door het eigen team van Denham. Het interieur laat zich omschrijven als schoon en galerie-achtige met een authentiek karakter. De muren zijn geverfd in het vertrouwd indigo en optisch wit, terwijl de winkelinrichting is vervaardigd uit onder meer gerecycled materiaal. De vloer is gemaakt van hout dat is teruggewonnen uit een Franse schuur, terwijl de kassa is gemaakt van oude Amerikaanse linialen.

De bekende schaar van Denham, het symbool van kwaliteit en vakmanschap, komt op meerdere plekken terug in de winkel. Zo worden traditionele, in hoogglans wit en brons geverfde scharen ingezet als hangers. Op de kinderafdeling hebben ze vrolijke kleuren gekregen, zoals blauw, rood en geel.