​Appdate: Inzicht in de winkelresultaten van Hunkemöller

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Hunkemöller, Lowe’s en Decorator.

Hunkemöller
Hunkemöller neemt een business intelligence-app in gebruik voor een actueel inzicht in onder meer de verkoopresultaten en trends. De app van ontwikkelaar MK2 Software is niet alleen voor winkelmanagers, maar ook voor het winkelpersoneel toegankelijk. De app vertaalt de ruwe data van het SAP-systeem van Hunkemöller in ‘handzame, op maat gemaakte en overzichtelijke rapportages’. Winkelpersoneel krijgt zo direct inzicht in de resultaten van de winkel en ook in hun eigen resultaten. “Zo kunnen zij veel beter inspelen op trends en de resultaten nog verder verbeteren”, reageert business sales analyst Ilona Rozendal.

Hunkemöller lanceerde recent al de app InTouch, waarmee informatie wordt gedeeld met het winkelpersoneel. Die app bevatte nog geen actuele en persoonlijke rapportages. “Winkelpersoneel kan klanten beter adviseren over trends terwijl inkopers en salesmanagers slimmer kunnen in- en verkopen”, vat algemeen directeur Michel van Koningsbrugge van MK2 Software samen.

Lowe’s
Lowe’s komt met een navigatie-app die werkt met augmented reality. Klanten kunnen met hun smartphone producten in het winkelmandje stoppen, waarna ze de route in de winkel uitgestippeld krijgen. De Amerikaanse doe-het-zelfketen test de applicatie komende maand in twee winkels. Alleen klanten die toegang hebben tot het augmented reality-platform Tango van Google kunnen er vooralsnog gebruik van maken.

De app moet klanten tijd besparen bij het vinden van hun producten. Dat zorgt volgens onderzoek van Lowe’s zowel voor een betere winkelervaring als tijdswinst voor het personeel, dat dan meer tijd over heeft voor klusadvies. De app draagt de naam Lowe’s Vision: In-Store Navigation en komt uit de koker van het innovatielab van Lowe’s. Die tak ontwikkelde eerder onder meer al een robot die klanten helpt bij het vinden van producten. Ook kan de robot realtime inventariseren en werknemers vertellen wanneer een item uit voorraad is, op een verkeerde plek staat of gestolen is.

Decorator
Gebruikers van de app Decorator kunnen hun huis virtueel inrichten en zich laten inspireren door de mening van anderen. Ook kunnen ze direct meubels en accessoires aanschaffen, vertelt oprichter en ceo Vanessa Ronan in het maartnummer van RetailTrends. Decorator is volgens Ronan ‘een real-life versie van The Sims’, waarin gamers het dagelijks leven virtueel nabootsen. Gebruikers maken een foto van bijvoorbeeld hun woonkamer en uploaden die naar de app. Ze kunnen onder meer de kleur van de wanden aanpassen en ideeën op de muren schetsen.


Het grote verschil met andere apps is volgens Ronan dat het eenvoudig is om ideeën uit te wisselen met een community. Die kijkt namelijk mee en geeft zijn mening of advies voor de inrichting. “Wij zijn er voor mensen die graag op Pinterest en Instagram zitten, huis- en tuindecoratieprogramma’s bekijken en op een praktische manier aan de slag willen met hun creatieve kant.” Decorator telt inmiddels ruim vijfduizend gebruikers, die op het platform gericht zoeken naar woonproducten. Decorator krijgt een fee van tien procent over elk verkocht product. Zowel het aanbod als het aantal partners moet snel toenemen, vertelt Ronan in RetailTrends. Ze gaat in het maartnummer verder in op de mogelijkheden en uitbreidingsplannen van het platform. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in