Advertorial: 'Zelfreinigende airconditioning is veel vriendelijker in onderhoud'

Advertorial: 'Zelfreinigende airconditioning is veel vriendelijker in onderhoud'

Systemen die vol met stof raken en daardoor onnodig veel energie gebruiken, niet het gewenste comfort leveren en uiteindelijk uitvallen. Het zijn situaties waar geen enkele retailer op zit te wachten. Fashionketen WE Fashion rekent definitief af met deze ongewenste situaties door te kiezen voor zelfreinigende panelen van Daikin. Want zeker in modewinkels is stof iets om rekening mee te houden.

Ronald Smits, Manager Construction Maintenance van WE Fashion Europe, met winkels in zes Europese landen, waarvan 120 in Nederland, weet uit ervaring hoe kwetsbaar de systemen zijn. “Elke twee of drie maanden was er wel ergens een storing die door een onderhoudsmonteur verholpen moest worden. Dat kost geld, evenals het ongemerkte rendementsverlies dat al geruime tijd vóór een storing optreedt. In overleg met GUTS Installatietechniek kozen wij daarom voor het zelfreinigende casettemodel ‘Roundflow’ van Daikin.”

Stofreservoir makkelijk te legen met stofzuiger
Inmiddels zijn 12 WE Fashion Stores met deze panelen uitgerust en blijken storingen door stofophoping verleden tijd. Jeroen Deleij, Senior Projectleider bij GUTS: “Natuurlijk blijft er ook in deze panelen stof achter. Dat moet ook want zo haal je het uit de lucht en uit de winkel. Bij dit paneel wordt het stof afgevoerd naar een opvangreservoir. Wanneer dat, na een aantal weken, vol is geeft het paneel dit aan. Het reservoir beschikt over een aansluiting voor een stofzuigerslang waardoor het eenvoudig kan worden leeggezogen. Door het schoonmaakbedrijf of door het winkelpersoneel. Kortom, een ideale situatie die wij onze retailklanten graag adviseren omdat ze er hun total cost of ownership mee verlagen.”

Meer comfort en minder verbruik door variabele verdampingstemperatuur
Een ander voordeel van het Daikin systeem hangt buiten. In de vorm van vijf zogenaamde Seasonal Inverters van 14 kilowatt. Deze buitendelen voor het koelen en verwarmen van de lucht beschikken over een unieke eigenschap: de variabele verdampingstemperatuur die zorgt dat de verschillen tussen buiten- en binnentemperatuur geleidelijk worden aangepast. “Dit betekent in de praktijk dat het systeem bij heel warm weer geen vrieslucht in de richting van klant en personeel uitblaast. Dat betekent meer comfort”, vertelt Joris Versfeld, Corporate Account Sales van Daikin. “Maar het betekent ook dat er zuiniger met energie wordt omgegaan.”

Bedrijfszekerheid staat voorop
In de WE Fashion Storestore in Enschede hangen vijf binnendelen die ieder hun eigen buitendeel hebben. Jeroen Deleij: “Met deze configuratie kies je voor de grootste bedrijfszekerheid. Als er één uitvalt, draaien er nog vier waardoor de klant niets zal merken. De bedrijfszekerheid wordt verder versterkt door de uitstekende beschikbaarheid van onderdelen bij Daikin.” Ronald Smits: “De keuze voor Daikin is er dan ook één waar GUTS en ik het snel over eens waren. Ik ken Daikin, maar ook de andere merken, al vele jaren en Daikin springt er voor ons qua techniek bovenuit.”

Daikin Nederland
Joris Versfeld - Corporate Account Sales
06- 534 92 318

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in