Jumbo wil zeker honderd Foodmarkt City’s

Jumbo wil de komende jaren minimaal honderd vestigingen van zijn gemaksformule Foodmarkt City openen. Daarbij mikt de supermarktketen in ieder geval op de vier grote steden, zei ceo Frits van Eerd volgens Distrifood tijdens vastgoedbeurs Provada.

Jumbo is in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag nog ondervertegenwoordigd, zei Van Eerd. De eerste vestiging opende vorige maand zijn deuren in Groningen. Ook de winkel in Den Bosch had al open moeten zijn, maar de retailer stuit op vertraging door de procedures van vergunningaanvragen. Voor Foodmarkt City, waarin elementen van Jumbo en La Place worden gecombineerd, is zowel een supermarkt- als een horecavergunning nodig.

Jumbo liet eerder weten dit jaar nog drie tot vijf gemakswinkels te willen openen om vervolgens snel naar vijftig te groeien. Ook zijn reguliere Foodmarkt-concept wil de supermarktketen uitbreiden. “Helaas hebben we er nog maar drie”, aldus Van Eerd. Eerder sprak hij de ambitie uit er binnen vijf jaar één in iedere provincie te hebben. De vierde opent naar verwachting volgend jaar in Leidsche Rijn.

RetailTrends