De week in vijf foto’s

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf foto’s.


De prijzenoorlog is begonnen. Althans, die conclusie trekken Amerikaanse media na de entree van Lidl in het land. De Duitse discounter heeft er zijn eerste tien supermarkten geopend. En daar komen er de komende jaren nog veel meer bij.

Lees verder bij The Sun: http://bit.ly/2szFzRk.


Hadden we in ons land de Store of the Future van Q&A, in België hebben ze nu Home of Retail. Home of Retail is een co-creatieplatform, waar retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen bouwen aan het winkelen van morgen.

Lees verder bij RetailDetail: http://bit.ly/2shUTiD.


Benefit, een cosmeticafabrikant uit San Francisco, heeft een originele manier gevonden om zijn producten onder de aandacht te brengen. Op de weg naar het Glastonbury Festival in Engeland komt een heuse ‘brows and beauty drive-thru’ te staan, waar voorbijgangers terecht kunnen voor gratis wenkbrauwwaxstrips en andere goodies.

Lees verder bij Business Insider: http://bit.ly/2shXA3x.


De winkels liggen er vol mee: fidget spinners. Het is de volgende rage in de rij met onder meer Flippo's, scoubidou-touwtjes, jojo's en loombandjes. Is de rage alweer voorbij?

Lees verder op Fortune: http://for.tn/2ttYyZR.


Voor het eerst in het bestaan van IKEA worden er meubels via een derde partij gekocht. Amazon is de gelukkige: op het Amerikaanse platform worden zowel kleine accessoires en keukenartikelen als kasten en tafels aangeboden. In totaal zijn er twintig pagina’s aan IKEA-producten te vinden op Amazon.

Bekijk IKEA op Amazon: http://amzn.to/2szvyU3.