Deze winkel moet de ontmoetingsplek van de skatescene worden

Deze winkel moet de ontmoetingsplek van de skatescene worden

Toms Skateshop is sinds deze maand drie keer zo groot. De Amsterdamse skatewinkel is verhuisd van de Damstraat naar De Clercqstraat, om zich meer te kunnen richten op de ‘locals’.

Toms Skateshop ziet de Amsterdamse skatescene enorm groeien. “Skateboarden is een Olympische sport geworden en vooral jongeren beginnen de sport steeds meer te waarderen. Dit zie je terug in de stad: er opent deze zomer een nieuw indoor skatepark in Amsterdam-Noord”, zegt medeoprichter Hans Dijs. Toms Skateshop probeert daarop in te spelen met een meer een miniramp in de winkel.

Het assortiment van Toms Skateshop bevat verder een brede collectie aan verschillende skate-gerelateerde merken. Ook werken er specialisten op het gebied van skateboarden en is er een tattooshop. Toms Skateshop gaat hiermee naar eigen zeggen terug naar de core: skateboarden.

Toms Skateshop hoopt de ontmoetingsplek te worden voor de Amsterdamse skatescene, waar veel geskate wordt en regelmatig events gehouden worden. Op de vorige locatie was dat volgens Dijks niet mogelijk, omdat veel Amsterdammers het gebied meed door de toegenomen stroom aan toeristen. Toms Skateshop zag zich daarom gedwongen meer op street fashion te focussen.

De nieuwe winkel van Toms Skateshop werd begin deze maand geopend. Het concept vindt zijn oorsprong als shop-in-shop in de outlet van surf- en snowboardwinkel The Old Man, waar Toms een afkorting van is. Behalve de fysieke winkel is er ook een webshop, gevuld met bekende merken als Adidas, Vans en Converse.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in