Hoe retailers en merken hun verleden vieren

Hoe retailers en merken hun verleden vieren

Heritage brands vieren hun verleden en beheersen de kunst van het conserveren. Gemakkelijk is dit niet, maar nodig wel, zo lezen we in het juninummer van RetailTrends. Want wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen, zo ontdekken ook Albert Heijn, IKEA en HEMA. Twaalf retailers of merken die hun geschiedenis koesteren op een rij.

Albert Heijn

De Museumwinkel van Albert Heijn in Zaandam is een replica van de eerste kruidenierswinkel en trekt jaarlijks zo'n honderdvijftigduizend bezoekers.

IKEA

Een bezoek aan het museum in thuisdorp Älmhult is voor nieuwe werknemers de beste manier om het verhaal van IKEA te leren kennen, stelt de keten.

Walmart

Een eigen museum in standplaats Bentonville, Arkansas kan voor de grootste retailer ter wereld natuurlijk niet ontbreken.

HEMA

Er zijn meer manieren om het verleden te vieren. Zo liet HEMA ter gelegenheid van zijn 90-jarig bestaan een speciaal magazine maken, in samenwerking met Linda.

New Balance

Toen New Balance startte met de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor in Boston, was een bezoekerscentrum onderdeel van de plannen. Daarin komen cultuur, historie en visie van het sportlabel naar voren.

Cheetos

Retail is allang niet meer het exclusieve domein van stenen vestigingen, dus waarom musea dan wel? Cheetos viert zijn merk met een onlinemuseum.

Edah

Edah is niet meer, maar gelukkig hebben we de foto's nog. En de kassasystemen, weegschalen, administratie, verpakkingen, etcetera, allemaal bijeengebracht in het Edah-museum in Helmond.

McDonald's

Het museum van 's werelds bekendste fastfoodketen is gevestigd in een replica van het in 1955 geopende restaurant in Des Plaines, Illinois. Er wordt naar verwezen als 'The Original McDonald's', hoewel het in werkelijkheid de negende vestiging was.

Pucci

Het museum van Pucci bevindt zich op het familielandgoed in Toscane.

Coca Cola

De permanente tentoonstelling 'World of Coca-Cola' in Atlanta besteedt naast de geschiedenis van het frisdrankmerk aandacht aan de grote evenementen die het sponsort.

Missoni

Missoni werkte voor een expositie van zijn erfgoed samen met het Britse Fashion & Textile Museum.

Gucci

In een veertiende-eeuws pand in Florence, verspreid over drie verdiepingen, viert Gucci zijn historie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in