De week in vier video’s

De week in vier video’s

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vier video’s.

Achter de schermen van Amazon
Amazons eigen Black Friday, Prime Day, zit er weer op. Afgelopen dinsdag groeide uit tot 'de grootste dag in de geschiedenis van Amazon'. Schattingen over de omzet lopen tot over de twee miljard dollar, mede dankzij buitenlandse shoppers. Hoe beleefde Amazon de dag zelf?


Fysieke uitdaging voor Suitsupply
Indochino ging van start als een online retailer, maar net als veel bedrijven ziet het pakkenmerk nu ook kansen in de fysieke winkelstraat. Vice president of design Dean Handspiker vertelt welke kansen dat zijn en hoe groot Indochino wil groeien. Concurrentie voor Suitsupply?


Het ‘nieuwe retail’ volgens Alibaba
“Het warenhuis en de supermarket van vandaag ziet er morgen heel anders uit”, stelt Daniel Zhang. De ceo van Alibaba deelt zijn visie op het ‘nieuwe retail’ tijdens de Viva Technology-beurs in Parijs.


KFC-telefoon
We kennen KFC allemaal als een van de vele fastfoodketens uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is inmiddels dertig jaar in China actief. Om die mijlpaal te vieren is een ‘eigen’ telefoon op de markt gebracht, in samenwerking met Huawei.