Human capital in retail: IKEA, Corporate Rebels en the war on talent

Human capital in retail: IKEA, Corporate Rebels en the war on talent

De eerste sprekers van Human Capital in Retail zijn bekend! Dit nieuwe event van RetailTrends Media in samenwerking met Stenden Hogeschool vindt plaats op donderdag 12 oktober. Ben je erbij? Humancapitalinretail.nl.

Menselijke kennis en kunde - human capital - is voor retail- en merkorganisaties een cruciale succesfactor voor onderscheidend vermogen, groei en bestaansrecht. Dan kun je er maar beter zuinig op zijn. Hoe? Laat je inspireren door:

Lessen tot werknemersgeluk van Zappos tot Patagonia > Joost Minnaar en Pim de Morree, ook wel bekend als ‘The Corporate Rebels’, delen een missie: make work more fun. Ze zegden uit frustratie hun corporate banen op en reizen de wereld rond en bezoeken de meest inspirerende organisaties. Terwijl ze gretig hun bucket list afwerken delen ze alles wat ze leren. Welke lessen tot werknemersgeluk bieden mondiale pioniers als Zappos en Patagonia? Hoe geef je betekenis aan de werkzaamheden van werknemers? En hoe start je daarmee? Minnaar en De Morree beantwoorden deze en andere vragen tijdens hun interactieve masterclass.

The war on talent > Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen retailers en merken bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. Maar hoe vind je dit talent? En misschien nog wel belangrijker: hoe behoud je ze? Mariëla Debrichy en Margot Roubos van YoungCapital nemen je mee in de wereld van jongeren en hun keuzegedrag en geven retailers en merken adviezen en tips hoe hier op in te spelen.

Hoe IKEA zijn talenten koestert > Woonwarengigant IKEA blinkt uit in innovatie en vernieuwingsdrang, niet gehinderd door zijn enorme omvang. Een van de geheimen is het koesteren van talent. En die talenten de ruimte geven zich te ontwikkelen. De Zweed Carl Petersson is een van die talenten binnen het concern. IKEA liet hem onder meer meters maken in Japan, terwijl hij nu leiding geeft aan een paar honderd man als storemanager van IKEA Haarlem. De route van blauw-geeltalent aan de hand van een persoonlijk verhaal.

Snel meer programmanieuws!

Meld je aan op humancapitalinretail.nl of per mail via events@retailtrends.nl o.v.v. Human capital in retail. Kaarten kosten 295 euro, excl. btw.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in