Dit is 's werelds eerste hagelslagwinkel

Hagelswag sluit zich als volgende aan in een reeks monowinkels. Ondernemers Robbert Vos en Lennart de Jong verkopen aan de Amsterdamse Heisteeg niet alleen hagelslag in flessen, maar ook sneetjes brood met hagelslag.

Hoewel eerste winkels vaak zonder aarzelen tot 'flagshipstore' worden gebombardeerd, doet Hagelswag dat niet. Dat zou ook wat te veel eer zijn, want de winkel telt slechts twaalf vierkante meter. Glazen navulflessen sieren de wand, terwijl het ook mogelijk is hagelslag in kartonnen doosjes te kopen. Die worden gevuld vanuit de taps aan de muur. Verder wordt iedere dag rond lunchtijd brood met Hagelswag uitgedeeld, waaruit klanten uit allerlei smaakcombinaties kunnen kiezen.

Vos en De Jong richten zich met de winkel vooral op toeristen die willen kennismaken met hagelslag, maar krijgen naar eigen zeggen ook steeds meer omwonenden over de vloer. Ooit hoopt het duo een hagelslagwinkel in New York te openen.

Hagelswag werd vorig jaar gelanceerd met behulp van een crowdfundingcampagne via Kickstarter. Naast zijn eigen brandstore worden de Hagelswag-producten verkocht bij de Bijenkorf en X Bank. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in