De week in vijf opvallende berichten

De week in vijf opvallende berichten

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf opvallende berichten.

McDonald's is razendpopulair bij cannabisgebruikers
Je moet er maar op komen: een onderzoek naar de populairste fastfoodketens bij wietgebruikers. Nieuwssite voor financieel hennepnieuws Green Market Report en Consumer Research Around Cannabis sloegen de handen ineen en ontdekten: 43 procent van de gebruikers van legale wiet eet het liefst bij McDonald's. De online survey is maar liefst door 27.500 respondenten uit 25 markten waar marihuana is gelegaliseerd ingevuld. Wat betekent de populariteit van McDonald's bij deze wel zeer specifieke klantgroep?

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2xOITd6

Trouwe klant (9) smeekt de rechter om Toys 'R' Us niet te sluiten
In Nederland heeft Toys 'R' Us nooit echt goed voet aan de grond gekregen, maar in de Verenigde Staten is de speelgoedketen nog echt een begrip. Het naderende faillissement doet dan ook veel stof opwaaien, zeker bij kinderen. Dat bleek wel toen rechter Keith Phillips, de zaak Toys 'R' Us onder zijn hoede heeft, een brief kreeg van de negenjarige fan Andrew. Daarin een vurig pleidooi voor behoud van de winkelketen, stevig onderbouwd met drie glasheldere argumenten.

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/2fVVfq6

Amazon is kansloos tegenover off-price retailers
Fysieke retailers wijzen vaak met de beschuldigende vinger naar Amazon als de moordenaar van hun business. Maar één specifieke groep hoeft zich volgens JPMorgan helemaal geen zorgen te maken om de alsmaar groeiende e-commercegigant. Zogeheten 'off-price' retailers, waaronder TK Maxx en Ross Stores, zullen volgens de bank rustig doorgroeien. Wat maakt hen immuun voor Amazon?

Lees verder bij CNBC: http://cnb.cx/2yxKEsn

Lidl maakt een zwakke start in de Verenigde Staten
Dat moet even wennen zijn geweest voor Lidl. In de meeste landen waar de Duitse discounter zijn entree maakt, is het direct een serieuze concurrent voor de bestaande spelers. Maar in de Verenigde Staten, waar de supermarktketen pas een paar maanden bezig is, zou nu al paniek in de tent zijn over de 'beangstigend slechte start'. Het zou de aanleiding zijn voor Lidl om een nieuwe ceo aan te stellen voor de overzeese operatie. De retailer zelf wil de matige start niet bevestigen.

Lees verder bij Supermarketnews: http://bit.ly/2xFu8ah

IKEA helpt klanten met het in elkaar zetten van meubels
IKEA staat bekend om zijn meubels die 'eenvoudig' zelf in elkaar te zetten zijn, maar niet voor iedereen is dat zo makkelijk. Daarom helpt de retailer daar nu een handje bij. Althans, het heeft TaskRabbit overgenomen, een onlinemarktplaats die consumenten direct in contact brengt met vakmensen voor allerlei soorten klusjes. Het zou een stap kunnen zijn van de meubelketen naar het aanbieden van goedkope of gratis montage van meubels.

Lees verder bij The Guardian: http://bit.ly/2x1j7D2