De week in vier interviews

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vier interviews.

Ceo Lululemon: retail is niet dood, want mensen ‘verlangen naar menselijke connecties’
Winkels die sluiten en moeilijke marktomstandigheden voor retailers, Laurent Potdevin heeft er geen boodschap aan. De toekomst van de retail ziet er juist zonnig uit, stelde de ceo van Lululemon al eens in een interview. Interactie met mensen is onmisbaar, zegt hij nu. En dat is waar de community’s van Lululeemon om de hoek komen kijken.

Lees verder bij CNBC: http://cnb.cx/2xXZYla.

Waarom Lowe’s stripverhalen gebruikt om innovatie te begeleiden
De Amerikaanse doe-het-zelfketen Lowe’s omarmt innovatie. Al wordt het woord ‘innovatie’ zo vaak gebruikt dat het aan betekenis heeft verloren, vindt directeur Kyle Nel van het innovatielab van Lowe’s. In dit interview vertelt hij hoe innovatie naar het grote publiek wordt gebracht.

Lees verder bij Retail Dive: http://bit.ly/2wBlHM6.

‘Meer mensen overtuigen om online te kopen: dáár zit de grootste groei’
Een winkel in Wallonië is zo gek nog niet. En de website naar het Engels vertalen is ook zeker een optie. Coolblue stroomt over van ambitie maar werkt niet overhaast, vertelt de Belgische topman Matthias De Clercq. “We kennen Coolblue geen nationaliteit toe.”

Lees verder bij Gondala: http://bit.ly/2xWB2L3.

Kith zet experience op één in zijn megastore in New York
Sneakerretailer Kith maakt van zijn winkels ware attracties. Dat is niet anders In New York, waar nu een vlaggenschip van bijna duizend vierkante meter is geopend. Oprichter Ronnie Fieg spreekt van ‘een experimentele ruimte’.

Lees verder bij Business of Fashion: http://bit.ly/2gfIruU.

Ook benieuwd naar interviews met onder meer Hunkemöller, Patagonia, Zeeman, Plus en Uniqlo? Lees dan het oktobernummer van RetailTrends, dat als 150ste editie is omgedoopt tot het grote interviewnummer. Het magazine komt dinsdag 10 oktober uit en is al digitaal te lezen. Nog geen member van RetailTrends? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in