Dit is de eerste Prada-winkel in België

Prada is een van de bekendste modehuizen ter wereld, maar een boetiek in België was er nog niet. Daar is sinds kort verandering in gekomen met de opening van een flagshipstore aan de Waterloolaan in Brussel.

Het eerste Belgische vlaggenschip van Prada telt vierhonderd vierkante meter. De winkel is ingericht op de voor het Italiaanse label kenmerkende wijze, met marmeren zwart-witvloeren en zachtgroene muren. Marmer wordt ook gebruikt in de presentatietafels en deuropeningen. De stoelen zijn bekleed met groen fluweel en zijn exclusief voor Prada ontworpen door Osvaldo Borsani.

Ook kenmerkend zijn de enorme ramen aan de voorzijde, omlijst door zwarte, granieten muren. De Brusselse boetiek verkoopt zowel kleding uit de ready-to-wear collecties als lederwaren, schoenen en accessoires.

België was een van de laatste West-Europese landen waar Prada nog geen eigen retaillocatie had. Het weet zich aan de Waterloolaan omgeven door collega-luxepaarden als Chanel, Hermès en Louis Vuitton. In ons land is het Italiaanse merk al langer vertegenwoordigd met een eigen winkel, in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in