De meest hoogwaardige en volledige sportervaring van Intersport

De meest hoogwaardige en volledige sportervaring van Intersport

De eigenaren van Intersport Twinsport beleven drukke tijden. Binnenkort breidt de franchisenemer zijn aantal winkels uit van twaalf naar zeventien, terwijl het eind vorige maand een nieuw concept in zijn vestiging in Den Haag introduceerde. Het betekent het Nederlandse debuut voor een internationaal nieuw jasje, dat in vijftien Europese wordt geïntroduceerd.

De winkel aan de Grote Markstraat telt na zijn transformatie achttienhonderd vierkante meter. 'Fris, vernieuwend, dynamisch en interactief' zijn volgens Intersport de eerste woorden die in je opkomen als je de winkel binnenstapt. Het gebruik van veel witte meubels springt in het oog, net als de aanwezigheid van digitale elementen. Zo is er magic mirror, waarmee je virtueel kleding kunt passen. 

Voor voetballiefhebbers is er 'testarea' voor het proberen van voetbalschoenen. In deze simulator kun je vanaf een stuk kunstgras een penalty nemen en een virtuele topkeeper passeren. Ook aan de hardlopers is gedacht, met de aanwezigheid van een hardloopspecialist die met behulp van een 3D-scan op zoek gaat naar de juiste schoenen. Die kunnen vervolgens 'in beleving' worden getest op de loopband, waarbij ook de de loopontwikkeling wordt bekeken.

De Intersport-missie om 'sport to the people' te brengen kan nog beter worden uitgevoerd in het nieuwe concept, meent directeur Jan Willem Juffer. Hij spreekt van 'de meest hoogwaardige en volledige sportexperience', waar alle ingrediënten voor succes aanwezig zijn.