Een rondje door het Belgische hoofdkantoor van Coolblue

Dat de bedrijfscultuur van Coolblue afwijkt van andere grote spelers, is inmiddels wel bekend. Van een vergadering in de ballenbak tot apenkooien met Bokito, niets is de retailer te gek op het hoofdkantoor in Rotterdam. Onder de naam Rondje van de zaak worden zelfs drukbezochte rondleidingen georganiseerd. In België is nu ook zo’n hoofdkantoor geopend.

Coolblue heeft zich gevestigd op de vijfde verdieping van ‘gebouw 5’ van het Antwerpse kantorencomplex Post X. De retailer telt daar negen vergaderkamers en in totaal 1.269 vierkante meter. Ruimte genoeg voor honderdvijftig medewerkers.

De Belgische medewerkers kwamen volgens het bedrijf zelf met ideeën voor de ‘eigenzinnige en speelse vergaderkamers’. Wat te denken van de Frituurkamer of een ruimte die vernoemd is naar Sinksenfoor, de jaarlijkse kermis van Antwerpen. Eendjes vissen tijdens het vergaderen, het kan alleen bij Coolblue. Ook een Hollandse kamer mag niet ontbreken, evenals De Dijk – vernoemd naar het café waar Coolblue werd bedacht.

Het eindresultaat is volgens het bedrijf een werkplek die creativiteit stimuleert. “Deze werkplek verwondert zowel onze huidige als nieuwe talenten” aldus manager Matthias De Clercq van Coolblue België.

Coolblue telt naast drie winkels in België ruim 250 medewerkers. Ongeveer de helft is werkzaam op het nieuwe hoofdkantoor, op loopafstand van het station Berchem. Daardoor is het ook snel te bereiken vanuit Brussel: handig nu Coolblue op zoek is naar Franstalige medewerkers.