Vancouver begint zich steeds meer te ontpoppen tot een echte winkelbestemming, met vooral veel luxe moderetailers die de Canadese stad weten te vinden. De komst van Leisure Center bewijst dat het daarbij niet alleen gaat om traditionele boetieks en high-end zaken.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Leisure Center toch echt een plek voor zorgvuldig geselecteerde topmodemerken. De winkel telt meer dan tweeduizend vierkante meter op de begane grond en kelder van een pand uit de jaren dertig. De uitstraling is sterk industrieel, met onder meer grote, glanzende aluminium panelen op de begane grond. Tegen die achtergrond komen komen de verschillende kunstwerken mooi uit, zoals een sculptuur van een auto, bestaande uit onderdelen van een uit elkaar gehaalde Chevrolet.

De setting in de kelder is al even ingetogen. Hier bevinden zich verschillende plekken om samen te komen, zoals een ruimte voor seminars, een kindergedeelte en een visuele studio. Verder is er een bar waar drankjes uit New York te vinden zijn, is er een bibliotheek en klinkt er muziek van lokale artiesten.

Het merkenaanbod bestaat onder meer uit Balenciaga, Geoffrey B. Small en Yohji Yamamoto. Leisure Center is opgericht door het ondernemerskoppel Mason Wu en Muyun Li en richt zich op jonge consumenten met een 'kosmopolitische blik op mode en lifestyle'.