Appdate: Een auto kopen met een selfie

Appdate: Een auto kopen met een selfie

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Alibaba, Pabbl en Sprynter.

Alibaba
Een auto aanschaffen net zo eenvoudig maken als het als het kopen van een blikje cola. Dat is wat Alibaba wil bereiken met de lancering van zijn verkoopautomaat voor auto's. De eerste twee, in Shanghai en Nanjing, zijn al aangekondigd. In de loop van volgend jaar moeten er daar nog tientallen bijkomen.

Gebruikers van de Taobao-app kunnen een auto die ze op straat zien rijden en waarin ze geïnteresseerd zijn, scannen met hun smartphone. Vervolgens kunnen ze via de app de gewenste kleur en andere specificaties invoeren. Daarna hoeven zij alleen nog wat gegevens over zichzelf in te vullen en een selfie te maken, waarna een afspraak voor een testritje gemaakt is. Aangekomden bij de verkoopautomaat, die hun gezicht herkent, kunnen zij de auto voor drie dagen meenemen en proberen. Kopen kan direct via Taobao.

Pabbl
Geld verdienen met het unlocken van je smartphone. Het kan, ontdekten de oprichters van de app Pabbl, dat al op tienduizenden gebruikers zit. Wie de Pabbl-app downloadt en zijn telefoon ontgrendelt, krijgt op het vergrendelscherm advertenties, gesponsorde wallpapers, artikelen en andere content te zien, toegespitst op persoonlijke interesses. Wie de content bekijkt, wordt beloond met punten die in te wisselen zijn voor gratis producten, giftvouchers en kortingscodes van onder meer van Zalando, Domino’s Pizza, Thuisbezorgd.nl en HEMA.

Pabbl is er alleen voor Android en is inmiddels zestigduizend keer gedownload, schrijft Metro. De oprichters organiseerden eerder deze maand het 'Nederlands Kampioenschap smartphoneswipen'. 

Sprynter
Een enkele webshop haalt retouren al op, maar in de meeste gevallen betekent het terugsturen van een pakket nog altijd een gang naar de supermarkt of een andere ophaalpunt. De app Sprynter biedt daarvoor nu een alternatief. Daarmee is het mogelijk alles - of een zelfgekozen deel van het retourproces, uit handen te laten nemen. 

Bij Sprynter bepaal je zelf hoeveel diensten je afneemt, schrijft iCulture. Zo kun je het pakket zelf inpakken of het laten doen en de gewenste bezorgsnelheid aangeven. Voor 4,95 haalt Sprynter een retour op en zorgt dat het wordt teruggestuurd naar de webwinkel. Standaard gebeurt dat binnen drie dagen, maar snellere opties zijn er ook. De koerier komt langs binnen een afgesproken tijdvak en de betaling verloopt via de app. Sprynter is vooralsnog alleen beschikbaar in Amsterdam, maar wil volgend jaar naar andere grote steden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in