Een boekenwinkel vol natuurlijk schoon

Een boekenwinkel vol natuurlijk schoon

Wie van boekenwinkels houdt, moet naar China. Al vaker besteedden we aandacht aan de creaties van de keten Zhongshuge, die onder meer pareltjes in Yangzhou, Shanghai, Chengdu, Hangzhou heeft staan. Nu is het de beurt aan YanJiYou, dat zich mengt in de strijd om de eretitel van mooiste boekenwinkel van Hangzhou.

De nieuwste winkel van YanJiYou, dat van start ging als een uitleencommunity, bevindt zich in winkelcentrum Raffles City en is zo’n 3200 vierkante meter groot. Het design is afkomstig van Karv One, dat al eerder winkels voor de boekenverkoper ontwierp. In Hangzhou spelen ‘zaden’ een hoofdrol, om zo de link met het agrarische leven te leggen.

Het gebruik van een pastorale houtkleur moet de natuurlijke warmte van bergen, rivieren en planten naar de winkel brengen. Vooral de vloer en het plafond speelt daarbij een belangrijke rol. Sprankelende meren, tarwevelden en terrassen vormden de inspiratie voor het ontwerp.

De terrassen komen vooral terug in het 360-graden podium, dat in de winkel te vinden is. Dit podium ligt als een eiland onder een wit, ijzeren plafond dat een wolkrijke hemel moet voorstellen. De koffieruimte wordt op zijn beurt gekenmerkt door een relatief donkere achtergrond met een sterrenhemel. De lichtjes aan het plafond moeten tegelijkertijd doen denken aan het sprankelende oppervlakte van het Westelijke Meer in Hangzhou.

“Consumenten willen mee dan alleen boeken van ons”, zegt topman Zhou Juan van YanJiYou in Oost-China. De boekenverkoop is volgens hem nog maar goed voor veertig procent van de omzet. Niet alleen worden er culturele en lifestyleproducten verkocht, ook vinden er workshops en tentoonstellingen plaats in de winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in