De week in vijf analyses

De week in vijf analyses

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf analyses.

De zoektocht van Amazon naar wereldwijde dominantie
Gaat Amazon over de hele wereld heersen? Het Amerikaanse bedrijf heeft agressief geïnvesteerd in buitenlandse expansie, maar de resultaten zijn wisselend. Amazon wil de ‘everything store’ zijn, maar heeft moeite met het worden van de ‘everywhere store’.

Lees verder bij The Wall Street Journal: http://on.wsj.com/2D3Wn8J.

De risico’s van Franse winkelcentra
‘Dead malls’ kennen we vooralsnog alleen vooral uit de Verenigde Staten, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering. Het fenomeen kan zomaar eens overwaaien naar Frankrijk, stellen analisten van de Zwitserse bank UBS. In een update over vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco wijzen ze erop dat de winkelleegstand in het land flink kan oplopen, nu ‘de markt verzadigd begint te raken’.

Lees verder bij Cercle Finance: http://bit.ly/2CVqta8.

Kan g-commerce de cadeaumarkt op zijn kop zetten?
Vertraging van pakketten tijdens de feestdagen, het is niet alleen in Nederland een probleem. Van meer magazijnen, tot mee personeel en nieuwe bezorgmethoden, ook in de Verenigde Staten wordt van alles geprobeerd om de cadeaus op tijd te bezorgen. Een oplossing biedt zich aan: niet e-, m- of t-, maar g-commerce.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2Ft7eX8.

Chinezen kopen nu evenveel spullen als Amerikanen, een gamechanger voor de wereldeconomie
China wordt stukje bij beetje een consumptiemaatschappij. De verwachting is dat het land dit jaar voor het eerst goed is voor de hoogste retailomzet wereldwijd, waarmee de Verenigde Staten van de troon wordt gestoten.

Lees verder bij de Washington Post: http://wapo.st/2D45VQR.

Stemassistenten zorgen voor een revolutie
Spraakassistentie groeit de komende drie jaar uit tot de meest gebruikte methode voor interactie met consumenten. Daardoor zal onder meer het bezoek aan fysieke winkels verder teruglopen. Dat voorspelt Capgemini in een nieuw rapport over conversational commerce, waarvoor ruim vijfduizend consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland zijn ondervraagd. 

Lees verder bij Capgemini: http://bit.ly/2D7Wmj4.