De speelse schoenenwinkel van Little Stories

De speelse schoenenwinkel van Little Stories

Spel, eenvoud en aanpassingsvermogen. Dat waren de drie kenmerken die de merkidentiteit van Little Stories in ieder geval moesten uitstralen, zo wisten de ondernemers achter de kinderschoenenwinkel in Valencia. Op basis daarvan ging designbureau Clap aan de slag met een winkelontwerp.

De zeventig vierkante meter tellende winkel is een opvallende verschijning op een straathoek in de Spaanse stad. Al was het maar door de drie grote, boogvormige ramen die als poorten een inkijkje in de winkel bieden. De tussenliggende ruimte op de muren is vrijelijk versierd met lijntjes, cirkels en andere vormen, die de indruk wekken er met een dikke stift op getekend te zijn.

Binnen vormen witte muren en een grijze vloer de neutrale achtergrond voor de verschillende kleurrijke accenten. Zo worden de lampen omsloten door blauwe, gele en rode omhulsels. Ze verlichten de productdisplays en een aantal stoeltjes, die allemaal cilindervormig zijn. De vloer is versierd met cartoonachtige lijnen en markeringen in verschillende primaire kleuren, en moeten kinderen op de juiste route door de winkel helpen. De boogvorm die buiten de ramen omsluit, vinden we binnen terug in de spiegels en de ingang van de paskamers.

Schoenen zien uitgestald op kleine plateaus in de vorm van halve cirkels, die magnetisch aan de muur bevestigd zijn. Daardoor kunnen ze eenvoudig verplaatst worden, zodat de indeling van de winkel flexibel is.