Met dit regenwoud doet Amazon zijn naam eer aan

Met dit regenwoud doet Amazon zijn naam eer aan

Door de grote impact van e-commercegigant Amazon op de wereld, zou je bijna vergeten dat er ook nog een regenwoud met dezelfde naam is. Dat vond het concern zelf blijkbaar ook. Daarom bouwde het een miniregenwoud als nieuwe kantoorruimte bij zijn thuisbasis in Seattle.

Het project, 'the spheres' gedoopt, heeft zeven jaar en vier miljard dollar gekost. Het bestaat uit één grote en twee iets kleinere glazen bollen. Daarin geen afgesloten kantoorruimten, vergaderzalen of bureaus, maar juist een plek voor Amazon-personeel om te ontsnappen aan het alledaagse kantoorleve. Medewerkers kunnen elkaar ontmoeten in boomhutten of steenpaden langs watervallen bewandelen. Dit alles omringd door zo'n veertigduizend planen van vierhonderd verschillende soorten.

Naast ontmoetingsruimtes en 'rivieren', is er een levende muur die zich uitstrekt over vier verdiepingen. De temperatuur wordt constant op 22 graden gehouden bij een luchtvochtigheid van zestig procent. Ook is er een ventilatiesysteem dat een briesje in de frisse buitenlucht simuleert. Jeff Bezos reageert trots op zijn miljardenproject, dat zeshonderd fulltime banen opleverde. "Ons doel was een unieke ontmoetingsplaats te creëren waar personeel kan samenwerken en innoveren en waar de gemeenschap van Seattle biodiversiteit in het centrum van de stad kan ervaren."

The spheres is het resultaat van een studie van Amazon naar hoe kantooruimtes kunnen worden verbeterd door ze aan de natuur te linken. Het project is te bezoeken op afspraak en via de door Amazon zelf georganiseerde rondleidingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in