De eindeloze tunnel van In-Sight

De eindeloze tunnel van In-Sight

De sprong naar de Verenigde Staten is niet zomaar een stap. Het Spaanse mode- en accessoiresmerk In-Sight wil er met zijn eerste winkel direct goed binnenkomen. Daarom heeft het een winkel laten ontwerpen die niet alleen in het oog springt, maar waar ook zijn merkidentiteit optimaal tot uiting komt.

Het logo van In-Sight, bestaande uit twee aan elkaar gekoppelde cirkels, vormt de basis voor het design. Daarvan zijn 24 houten panelen gemaakt die als een tunnel de gehele lengte van de winkel bestrijken. Hoe verder naar achteren, hoe smaller de openingen, waardoor de illusie van een oneindigde tunnel ontstaat. Ook krijgt de voorbijganger zo het idee dat hij in een enorme verrekijker kijkt.

De ruimte tussen de verschillende cirkelpanelen vormt de schapruimte, waar steeds een ander deel van het assortiment wordt uitgestald. De winkel is volledig wit, afgezien van de rode cirkels op de etalage. De 'meeslepende ervaring' die de winkel volgens designer Ohlab biedt moet echt van de architectuur komen, want high-tech innovatieve toepassingen zijn er niet te vinden.

In-Sight heeft zich gevestigd in Brickell City Center, waar het zo'n 170 vierkante meter in beslag neemt. Het weet zich omringd door talloze gevestigde retailers uit verschillende segmenten, van Saks Fifth Avenue tot Zara. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in