Het gasthuis van Dsquared2

Het gasthuis van Dsquared2

Een jaar geleden maakte het Italiaanse modemerk Dsquared2 zijn debuut in Nederland met winkels in de Amsterdamse P.C. Hoofstraat en de Lijnbaan in Rotterdam. Op de kop af een jaar later heropende het deze maand zijn werelwijde flagshipstore, in thuisstad Milaan. Het paradepaardje is onherkenbaar veranderd.

Net zoals voor zijn Nederlandse winkels werkte Dsquared2 samen met Storage Associati voor het winkelontwerp. De winkel aan de Via Verri meet 450 vierkante meter en biedt een mix tussen Italiaans erfgoed en modern design. De ingang is vormgegeven als een ontvangstgrote hal waar de inspiratie volledig van Milanese oorsprong is: van de historische architectuur tot de keuze van de gebruikte materialen. Met een 'hedendaagse herinterpretatie' via vormen en geometrieën is geprobeerd een harmonieus geheel te smeden.

De flagshipstore bestaat uit verschillende, die ieder een eigen karakter hebben gekregen in de vorm van kleuren en stoffen. Onder meer marmer, groene tegels en tapijten geven iedere kamer een andere 'gemoedstoestand'. Alle meubels en decoratie in de boetiek zijn afzonderlijk ontworpen en op maat gemaakt. Van de stoelen tot de lampen en van marmeren tafels tot meubels die een 'esthetische herinnering aan het verleden' oproepen. Dsquared2 beschouwt zijn flagshipstore tevens als een 'gasthuis' voor fans van het merk.

Dsquared2 werd in 1995 in Milaan opgericht door de Canadese tweeling Dean en Dan Caten. Het label is wereldwijd actief en heeft verder flagshipstores in steden als Hongkong, New York en Londen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in