Advertorial: Sorteren in retail: efficiënter, beter en sneller

Advertorial: Sorteren in retail: efficiënter, beter en sneller

Loopt u tegen de grenzen van uw huidige orderverzamelproces aan? Gaat te veel tijd verloren aan het uitzoeken van binnenkomende of uitgaande goederen? Met de inzet van een sorteermachine vergroot u uw efficiëntie, verbetert u de kwaliteit en verkort u de doorlooptijden in uw warehouse.

DistriSort ontwikkelt en realiseert sorteerconcepten voor uiteenlopende vraagstukken in retail. Centraal in elk concept staat een sorteermachine die duizenden artikelen per uur met grote precisie sorteert op klant, winkel, bestemming of vervoerder. Met name in e-commerce bewijzen onze sorteerconcepten hun waarde door allerlei producten in grote volumes naar unieke orders te selecteren. De sorteermachines die DistriSort inzet, zijn geschikt voor elk retailsegment, van kleding en schoenen tot multimedia, boeken, geneesmiddelen en meer. Of het nu gaat om losse artikelen of om enveloppen of pakketten: nagenoeg elk artikel met elke vorm en formaat vindt feilloos zijn bestemming.

Eén sorteermachine voor alle flows
Onze sorteerconcepten en sorteeroplossingen zijn geschikt voor kleine en grote bedrijven. Alle oplossingen kunnen stand-alone worden geplaatst, maar ook deels of volledig in elk denkbaar logistiek systeem worden geïntegreerd. De sorteeroplossingen zijn geschikt voor alle logistieke stromen in een warehouse:

• van inkomende tot uitgaande goederen

• voor verwerking van online bestellingen of aanvulling van winkelvoorraden

• voor crossdocking of juist de afhandeling van retouren

Alle logistieke flows kunnen op één sorteersysteem worden behandeld. Onze besturingssoftware bepaalt welke flow wordt behandeld.

Focus op winstgevende oplossing
Een kosteneffectieve sorteeroplossing begint altijd eerst met een analyse van het huidige logistieke proces. Op basis van de bevindingen ontwikkelen wij een turnkey-concept door onze kennis en creativiteit samen te brengen. De focus ligt op het creëren van een winstgevende oplossing voor de klant, waarbij onze oplossingen zich binnen de vereiste tijd terugverdienen. Onze betrouwbare en duurzame concepten - met altijd in het hart een EuroSort sorteermachine – kenmerken zich door een onderhoudsarm ontwerp dat garant staat voor een hoge systeembeschikbaarheid. Het weinig onderhoud dat nodig is, kunnen klanten veelal zelf uitvoeren. Dit leidt tot lage total cost of ownership en kortere terugverdientijd. De concepten van DistriSort vormen de hoogste standaard in gemakkelijk te gebruiken sorteeroplossingen.

Betrouwbaar een duurzaam
Onze sorteerconcepten zijn altijd:

• Betrouwbaar: geen uitvaltijd wanneer zelftests en onderhoud conform de gebruikershandleiding regelmatig worden uitgevoerd 

• Duurzaamheid: laag energieverbruik (0,75 kW motor), geen perslucht maar 24 V solenoïde, frame van geanodiseerd aluminium 

• Weinig onderhoud: veel onderhoudswerkzaamheden kunnen zelf worden uitgevoerd. Wilt u dat DistriSort het onderhoud doet? Dat vergt gemiddeld 1 (halve) dag per jaar.

Wilt u meer weten?
Ga naar www.distrisort.nl voor onder meer casestudy’s en meer informatie over de verschillende typen sorteermachines. Wilt u eens geheel vrijblijvend de mogelijkheden van sorteren voor uw bedrijf verkennen? Bel dan met Philippe Sanders, T. +31 (0)6 83 698 034 of mail naar: psanders@distrisort.com.