Amazon rolt slim deurslot landelijk uit

Amazon rolt slim deurslot landelijk uit

Amazon wil op grote schaal bestellingen thuisbezorgen als de ontvanger zelf niet aanwezig is. Abonnees van Amazon Prime in 37 steden kunnen daarvoor voortaan gebruikmaken van Amazon Key.

Amazon Key werd zo’n half jaar terug geïntroduceerd als een slim deurslot, die op afstand of met een speciale code is te openen. Het slot gaat gepaard met een camera, waarmee bewoners via een app een oogje in het zeil kunnen houden. Ook krijgen ze notificaties als bijvoorbeeld een bezorger een pakket achter de voordeur heeft bezorgd.

Het Amerikaanse bedrijf werkt voor de nieuwe oplossing samen met slotenmakers Kwikset en Yale. In totaal zijn er acht verschillende slimme sloten te koop. De prijs van een zogenoemde ‘Amazon Key Home Kit’ ligt tijdelijk op zo’n 170 dollar.

Wie gebruikmaakt van Amazon Key, kan bij een bestelling de bezorgopties ‘in-home’ selecteren. Tientallen miljoenen items zijn volgens Amazon beschikbaar voor de nieuwe bezorgmethode, waarbij ook sameday-delivery tot de mogelijkheden behoort. Prime-abonnees kunnen na aanschaf van het slimme deurslot gratis van Amazon Key gebruikmaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!