Advertorial: Studeren terwijl je werkt?

Advertorial: Studeren terwijl je werkt?

Gepersonaliseerd hoger onderwijs bij NHL Stenden Hogeschool

Nieuw! Nu ook in Amsterdam
Woon je in of nabij de Randstad? Volg dan de Ad Ondernemerschap & Retail Management in Amsterdam. Onze leslocatie ligt op loopafstand van het station, aan het Jollemanhof in het gebouwen complex van de Amsterdam School of Real Estate.

Bij NHL Stenden kun je gepersonaliseerd hoger onderwijs volgen. Hierin bepaal je zelf een groot deel van je eigen leerroute. Deze opleidingen bestaan uit modules waarvoor je certificaten krijgt. Als je alle benodigde certificaten hebt, krijg je een diploma. Je kunt bij een groot deel van de opleidingen zelf de volgorde van de modules bepalen. We waarderen wat jij al kunt en weet. Breng je al relevante werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

“Veranderingen in het retail-werkveld volgen elkaar snel op en een ‘Leven Lang Leren’ is aan de orde. In dit werkveld kun je al lang niet meer achterover zitten. Werk je in de retail, dan zul je tijdig en actief op ontwikkelingen moeten kunnen inspelen”, aldus Erna Velthof duale coach Ondernemerschap & Retail Management (ORM). “Een aantal onderdelen van een hbo-opleiding kunnen heel goed en soms zelfs effectiever in de praktijk worden aangeleerd. Binnen ORM worden theorie en praktijk dan ook daadwerkelijk aan elkaar gekoppeld”, legt Velthof uit. Dit blijkt een
effectieve scholingsvorm te zijn in de retail.

Per 1 september biedt NHL Stenden de opleiding aan in Amsterdam; aan het Jollemahof, op loopafstand van het station. In het gebouwencomplex van de Amsterdam School of Real Estate biedt de opleiding een duale variant aan, waarbij de opleiding zich voornamelijk richt op studenten die een
baan in de retail combineren met hun studie. Amsterdam vormt het kloppend hart van de retail in Nederland en door zich te vestigen in deze retail hoofdstad speelt NHL Stenden in op de veranderende vraag van (toekomstige) studenten. “We maken dat het onderwijs beter toegankelijk is voor studenten in de Randstad” aldus Ralph Ferwerda, academic dean van de opleiding.

Hij vertelt dat het een langgekoesterde wens is om de opleiding in de Randstad aan te kunnen bieden. “‘Wij zijn bijzonder trots op het feit dat we in Amsterdam mogen beginnen en daarmee tegemoet kunnen komen aan de wensen van veel studenten om dichter bij huis te kunnen studeren. In Amsterdam ontbreekt tot op heden een passend opleidingsaanbod op Hbo-niveau voor werkenden in de retail sector en deze niche vullen we nu op. Door het wegnemen van barrières als reistijd en reiskosten kunnen we beter voldoen aan de vraag van toekomstige studenten.

De retail is een sector die volop in beweging is als gevolg van bijvoorbeeld de toename van het online koopgedrag en de veranderingen
die deze met zich meebrengen in het winkellandschap. De vraagstukken die leven bij retailorganisaties staan nadrukkelijk centraal in ons onderwijs. Werken en leren zijn bij ons volledig geïntegreerd,” aldus Ferwerda. De duale opleiding ORM wordt door NHL Stenden in Amsterdam aangeboden op het niveau Associate degree. De studieduur van deze variant van de opleiding is twee jaar.

Neem voor meer informatie contact op met accountmanager
Hans Schulski
06 – 53 44 63 29
hans.schulski@stenden.com
Of bel/mail naar het secretariaat
van de opleiding: 058 251 34 00,
secretariaatrbs@stenden.com

nhlstenden.com