Welkom in het horlogeparadijs van Rolex

Rolex heeft de deuren van zijn grootste horlogeboetiek geopend in Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Klanten vinden er onder meer de Rolex Experience, een 'totale onderdompeling in de wereld van Rolex'.

Waar kun je je grootste winkel ter wereld beter vestigen dan in het grootste winkelcentrum ter wereld? Rolex heeft de deuren van zijn grootste horlogeboetiek geopend in Dubai Mall, dat recent flink uitgebreid werd en vele flagshipstores van luxemerken herbergt.

Onder toeziend ook van toptennisser en Rolex-gezicht Roger Federer, werd Rolex' grootste vlaggenschip officieel ingewijd. Het Zwitserse horlogemerk heeft 850 vierkante meter tot zijn beschikking, verdeeld over drie verdiepingen. Het design is in-house tot stand gekomen, op het eigen Rolex Interior Design Department in Genève.

De begane grond is ingericht als een typische Rolex-winkel, met de verschillende collecties van het label. Op de tussenverdieping is de inrichting sierlijker, met onder meer muren met een lederen afwerking en bladgouddetails. Helemaal bovenin de winkel is de zogeheten Rolex Experience te vinden, een 'totale onderdompeling in de wereld van Rolex'. Zo is er een ruimte waar een film getoond wordt over de geschiedenis en groei van het merk. Ook is er een tentoonstellingsruimte, waar bezoekers van alles kunnen ontdekken over Rolex' erfgoed van innovaties. 

In het hart van de ruimte hangt een grote handgemaakte kroonluchter, vervaardigd door een Tsjechische glasspecialist. De kroonluchter is geïnspireerd op de cyclops, een bubbelvormig element dat te vinden is op het kristal van verschillende Rolex-horloges. De kroonluchter hangt vanaf de bovenkant van de mezzanine tot aan de begane grond in het centrale atrium. De winkel wordt geëxploiteerd door Ahmed Seddiqi & Sons, dat meer dan 65 winkels in de Verenigde Arabische Emiraten heeft, waaronder twaalf Rolex-boetieks. 

 

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen