Advertorial: Thermoflor aan de slag in Estland 

Advertorial: Thermoflor aan de slag in Estland 

In Tartu, de tweede stad van Estland, is een mooi ‘Hollands’ nieuwbouwproject gerealiseerd. Thermoflor en Nederlandse consorten realiseerden hier de complete start-up van een nieuwe tuincentrumketen: Gardest.

Nieuwkomer in de groene branche
De ondernemer achter Gardest is een nieuwe speler in de groene branche. Dankzij deskundig Nederlands advies – marktonderzoek, inrichtingsadvies, inkoop en opleiding management- maakte hij een vliegende start. Thermoflor, Europees marktleider in de bouw van tuincentra waaronder recentelijk Intratuin Duiven, werkte hiervoor nauw samen met een team van Nederlandse tuinbranche specialisten zoals de Haan Groep, Peter Dekker Installaties, de Store Performance Group en diverse leveranciers voor tuincentrumartikelen. 

Moderne industriële look
Voor de tijdige realisatie van zijn 1e vestiging van 9.000 m2 stond Thermoflor garant met een efficiënte bouwplanning – ondanks de vaak barre Baltische weersomstandigheden. In april 2018 en opende tuincentrum Gardest haar deuren. Het gebouw is modernistisch uitgevoerd met zwartmetalen elementen bij de entree. Voor de inrichting is gekozen voor een industriële sfeer. Op 9000 m2 worden verschillende deelgebieden samengebracht. De klant kan er terecht voor tuincentrumartikelen, horeca en food met een slagerij en bakkerij. 

Daglichtspecialist voor alle retailers
Niet alleen tuincentra maken gebruik van de expertise van Thermoflor in ‘transparant bouwen’. Het bedrijf met een track record van 3.000 daglichtconstructies wereldwijd zet haar kennis ook buiten de groene branche in onder de naam ‘Bright Buildings’. Als daglichtspecialist voor transparante bedrijfsgebouwen en winkels combineren ze natuurlijke lichtinval en lage exploitatiekosten met een duurzame uitstraling. Hun eigen architect staat garant voor een aantrekkelijk ontwerp en de meest ideale, kostenefficiënte afstemming op de daadwerkelijke bouw.  

www.thermoflor.com
www.brightbuildings.eu  
E-mail: i.grimbergen@thermoflor.com